top of page

Granskuddsirup

Nok til tonics i hele sommer + gaver til to venner til jul. Et lite obs: når du sanker granskudd (og alt annet i skogen), fordel plukkingen på flere trær/områder, slik at det alltid er en bærekraftig andel igjen :)



Ingredienser:


1 liter granskudd (de beste er lysegrønne og gummiaktige i konsistens)

2,5 liter vann

1 liter sukker

Glassflasker



Fremgangsmåte:


  1. Kok opp vann og granskudd på middels varme. La koke til væsken er grønn og lukter godt av granbar, ca. en halv time.

  2. Sil vannet over i en ny kjele.

  3. Ha sukker i vannet og kok opp på middels varme. Rør rolig til sukkeret er løst opp.

  4. La koke til væsken har uutvannet saftkonsistens (her kommer den til å endre farge og bli nyydelig rødrosa). Bruk en skje og fjern det hvite skummet på toppen underveis.

  5. Avkjøl.

  6. Fyll på flasker og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.


Opmerkingen


bottom of page